Provinciaal kampioenschap pup en min

Provinciaal kampioenschap pup en min

Provinciaal kampioenschap pup en min

Afgelopen zondag streden onze pupillen en miniemen in Merksem om de Provinciale titels. In een verlengd weekend en niet bij de deur, maar toch streden 7 ARACers mee om de Provinciale titel.

Als eerste schoot Twan uit de startblokken voor de 60m horden en de eerste finaleplaats was een feit. Ondertussen waren Andreas en Florian aan het discuswerpen. Ik zag alleen maar lachende gezichtjes, goed dus. Onmiddellijk nadien liep Lien en Andreas een schitterende 300 m op een niet zo evident nummer. Beiden hadden hun race goed ingedeeld en liepen nog een sterke laatste 100 m. Nel was ondertussen aan het kogelstoten en Twan aan het hoogspringen. Hij sprong vlot over 1.30m, ging dan snel de finale van de 60 m horden lopen (4de) om vervolgens net op tijd terug te zijn bij hoog en over 1.33 m te springen en de Provinciale titel te pakken. Doe het maar na.

Naast het hoogspringen was Fil begonnen aan het vortex gooien. Fil moet altijd wat blazen en bedrukt kijken na het gooien, maar dat is nergens voor nodig. Hij doet dit voortreffend en had alweer een persoonlijk record, net als op de 60 m die hij even nadien mocht lopen. Dan kwamen we Florian tegen in het verspringen. Na poging 2 hoorde hij zijn prestatie en de vreugde was duidelijk op zijn
gezicht af te lezen. Een sprong over de 4 m waarop hij gehoopt had. Hiermee scherpt hij zijn persoonlijk record aan van 3.87 tot 4.11 m, knap. De miniemen meisjes vonden we ondertussen terug bij het hoogspringen met Lien. Alles verliep vlot en met 1.35 m verbrak ook zij haar persoonlijk record en werd hiermee knap vijfde. Dan resten er voor ons enkel nog de 1000 m. Eerst was het de beurt aan Nel. De eerste was onmiddellijk weg en was duidelijk sterker dan de rest. Nel hield goed stand in de achtervolgende groep. Op 400 m van het einde moest ze vechten om aan te klampen, maar deed dat uitstekend en haalde nog flink wat meisjes in door te blijven volhouden. Een uitstekende prestatie. En als laatste ARACer mocht Kato de piste op voor haar 1000 m. In de start moest ze zich zoals altijd verdedigen, maar Kato zoekt haar weg en kent haar tempo. En elke 1000 m die ze loopt gaat haar tijd een beetje naar beneden. Ook nu een knappe 1000 m en een verbetering van haar persoonlijke besttijd.

En wat een knappe prestaties van onze atleten. Enkele cijfers:

13 prestaties
13 persoonlijke records
13 top 18 prestaties
7 top 10 prestaties
3 top 5 prestaties
1 Provinciaal kampioen

Daar kunnen wij als trainers alleen maar trots op zijn!