WAT DOEN WE IN DE PAASVAKANTIE?

WAT DOEN WE IN DE PAASVAKANTIE?

WAT DOEN WE IN DE PAASVAKANTIE?

De trainers van ARAC hebben de jeugd een aantal uitdagingen bezorgd tijdens de paasvakantie!

 

Deze weken wordt de jeugd uitgedaagd door de trainers van Arac. Ze krijgen allerlei opdrachten doorgestuurd en kunnen elkaar onderling uitdagen. Op het laatste ogenblik is er ook nog een "mooiste sneeuwpop maken challenge" ingevoegd, zoals de foto laat zien!

Om zich voor te bereiden kunnen de jeugdatleten op en rond het sportveld van ARAC een oriëntatieparcours lopen (of wandelen). Zie bijlagen voor meer informatie.

Woordje van uitleg voor het oriëntatieparcours: om je wat voor te bereiden kan je op en rond het sportveld van ARAC een oriëntatieparcours lopen (of wandelen). Wij maken hierbij gebruik van het bestaande parcours van de gemeente en zetten dit om naar een challenge. In de bijlage vind je een plattegrond met nummers. Op de plaatsen waar de nummers staan, vind je een paal met een 'prikker'. Je steekt je papiertje ertussen en duw op de knop. Op je papiertje zal je enkele gaatjes zien. Elke nummer heeft zijn specifieke code (gaatjes). We hebben een aantal nummers geselecteerd. Bijvoorbeeld voor de kangoeroes is dit een korter parcours dan voor de miniemen. Je vindt dit in de bijlage (orientatieloop controlestrook)  De bedoeling is dat je aan het clubgebouw vertrekt, de tijd start en dat je naar alle nummers van je strookje loopt of wandelt.De volgorde maakt niet uit, als je maar elke nummer gehad hebt. Vervolgens loop je terug naar het clubgebouw en stop je je tijd. Die tijd mag je samen met je naam en categorie (kan, ben, pup, min of ouder) naar dit mailadres sturen. De winnaars worden nadien bekend gemaakt. Dit mag ook nog tijdens de paasvakantie.
 

Op onderstaande filmpjes kunnen jullie wat sfeerbeelden/uitdagingen zien, en misschien begint het bij jullie ook te kriebelen!

https://www.youtube.com/watch?v=QcGmUd9glbY

https://www.youtube.com/watch?v=ru4cSqCLRzY

Voor de miniemen heeft Dominiek Hendrickx vorig jaar enkele filmpjes gemaakt rond initiatie speerwerpen. Je vindt deze hier.
https://www.atletiek-arac.be/nieuws/informatief/


Probeer gerust uit.


 

 

 

Bijlages