Werking

Recreanten / Joggers

Algemeen

Als je gewoon aangenaam wilt lopen op je eigen tempo kun je natuurlijk ook recreatief lopen bij ARAC. Dit kan zelfstandig of onder begeleiding van een trainer. De begeleide groep noemt men de joggersgroep. Een aangename groep lopers die meestal geen wedstrijdnummer hebben. Het tempo ligt wat lager dan bij de andere groepen. Het is hier zeker niet verboden om tijdens de trainingen te babbelen.

Er wordt niet getraind om aan wedstrijden mee te doen, maar bij de plaatselijke loopevenementen staan de joggers wel vaak mee aan de start!

recreanten joggers ARAC

Training

May Bax is de trainster die zich ontfermt over deze groep lopers. Er wordt getraind op dinsdag- en donderdagavond van 19.00-20.15 uur. Op dinsdag is dit steeds op de terreinen van sportpark Heikant te Arendonk.

May Bax

May Bax

Er wordt op dinsdag getraind op versnellingen. Dit zijn korte spurts afgewisseld met een rustiger tempo. Op donderdag vertrekt de groep aan het ARAC-clublokaal en gaat zij de straat op voor een omloop van zo'n 10 kilometer.

In Retie hebben we ook een groep recreanten, bestaande uit Masters en Senioren. Zij staan onder deskundige begeleiding van de trainers Jos Leyten en Tina Lenaerts. Hun trainingen gaan door in "het Vossekot" in Retie op woensdagen van 18.00 uur tot 20.00 uur. Op zondagen vinden er looptrainingen plaats in "het Prinsenpark" in Retie van 9.30 uur tot 10.30 uur. Bij verdere vragen mail naar: arac@atletiek.be

Wedstrijden en activiteiten

Alle atleten kunnen deelnemen aan diverse andere georganiseerde joggings en (weg)wedstrijden. Zie voor onze ARAC-organisaties de activiteitenpagina. Deelname aan trainingen en wedstrijden is vrijblijvend. Wij vragen u zo mogelijk een of enkele keren te helpen bij ARAC-organisaties.