Werking

G-Atleten

Algemeen

Atleten met een beperking zijn op ARAC van harte welkom. Voor kinderen en jongeren met een lichamelijke of mentale beperking bieden wij aparte begeleiding aan. Bij de groep kunnen atleten komen trainen met verstandelijke beperking, visuele beperking, auditieve beperking en autismestoornis. Aangezien wij enkel beschikken over een graspiste is het moeilijk voor rolstoelatleten om zich te verplaatsen.

ARAC heeft een actieve groep van gediplomeerde trainers. Zij laten de atleet graag het plezier van sport en spel beleven. Graag zien we je daarom terug op onze trainingen. Natuurlijk hopen we ook dat je onze club vertegenwoordigt tijdens wedstrijden.

Leeftijdsgroepen en Disciplines

Iedereen vanaf 6 jaar mag bij de G-atleten komen trainen. Alle jeugdatleten beoefenen tijdens het winterseizoen (oktober-maart) korte en lange loopafstanden. Tijdens het zomerseizoen (april-september) beoefenen de atleten verschillende disciplines afhankelijk van de leeftijdscategorie: spurt, afstandslopen, aflossing, verspringen, hoogspringen, hockeybal, kogelstoten, discus, horden of speerwerpen.

Training

We trainen elke dinsdag en donderdag van 18.30-19.30 uur. Ook in de vakanties, maar niet op feestdagen. Op het einde van de training wordt voor het clubgebouw samengekomen. Eventuele nieuwtjes (zoals wedstrijden) worden vermeld.

In de zomermaanden worden alle kampnummers getraind. In de wintermaanden, trainen we nog steeds buiten, dan vooral loopnummers. Bij de allerkleinsten trachten we dit zoveel mogelijk in spelvorm te doen. Zorg steeds voor warme kledij voor en na de training.

Alle trainingen worden onder begeleiding van gediplomeerde trainers verzorgd. Afhankelijk van de groepsgrootte worden ondersteunende assistent-trainers of helpende ouders ingezet. Indien u als helpende ouder wilt ondersteunen, kunt u zich melden bij één van de jeugdtrainers.

Onze Trainers

Johan Waumans

Johan Waumans

 
Mario Ceulemans

Mario Ceulemans

 

Wedstrijden en Activiteiten

Wedstrijddeelname

In elk seizoen kiezen de trainers van ARAC een aantal wedstrijden waar de G-atleten georganiseerd aan deel kunnen nemen. Op deze wedstrijden zijn vanuit ARAC altijd trainers aanwezig om de kinderen te begeleiden.

Voor de wedstrijd wordt afgesproken hoe laat en waar men zal vertrekken. De G-atleten warmen gezamenlijk op onder begeleiding van de trainer.

Kom je per jaar aan 35 trainingen, of doe je met wedstrijden mee, dan word je als G-atleet beloond. Deze puntentelling wordt bijgehouden door de trainers na elke training of na elke wedstrijd.

Overige activiteiten

ARAC organiseert zelfstandig en in samenwerking met andere clubs diverse andere leuke activiteiten. Bij deze activiteiten zijn vaak ook (loop)nummers voor de G-atleten. Zo hebben we jaarlijks onze Arac Familiedag. Hier kunnen ouders en familie samen met de atleten kennismaken met de disciplines van het zomerseizoen. Ook hebben we jeugdmeerkamp op ARAC. Dat is een wedstrijd waarbij ook andere clubs deelnemen.

G-atleten kunnen verder deelnemen aan diverse andere georganiseerde joggings en stratenlopen. Zie voor onze ARAC-organisaties de activiteitenpagina. Deelname aan trainingen en wedstrijden is vrijblijvend. Wij willen de ouders vragen zo mogelijk ieder jaar te helpen bij een of meerdere ARAC-organisaties.

Overige info

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn kom gerust na de training even langs bij een van onze trainers. Je kunt ook een email sturen naar ons secretariaat email: arac@atletiek.be of een mail naar onze g-verantwoordelijke, mailadres: G-werking@atletiek-arac.be.