Werking

Jeugd (6 t/m 13 jaar)

Algemeen

Proficiat met de sportieve keuze van je kind. ARAC heeft een zelfstandig jeugdbestuur en een actieve groep van gediplomeerde trainers. Zij laten je kind op een speelse wijze kennismaken met atletiek.

Leeftijdsgroepen en disciplines

Iedereen van 6 tot 13 jaar mag bij de jeugd komen trainen.

Alle jeugdatleten trainen tijdens het winterseizoen (oktober-maart) op korte en lange loopafstanden. Tijdens het zomerseizoen (april-september) beoefenen de atleten verschillende disciplines afhankelijk van de leeftijdscategorie:

Categorie Geboortejaar Disciplines
Kangoeroes 2016-2017 verspringen, hoogspringen, hockeybal, kogelstoten, spurt, aflossing
Benjamins 2014-2015 verspringen, hoogspringen, hockeybal, kogelstoten, spurt, aflossing, 600 meter
Pupillen 2012-2013 verspringen, hoogspringen, hockeybal, kogelstoten, spurt, aflossing, 1000 meter, discus, horden
Miniemen 2010-2011 verspringen, hoogspringen, kogelstoten, spurt, aflossing, 1000 meter, discus, horden, speerwerpen

Training

We trainen elke dinsdag en donderdag. De trainingsuren van de jeugdatleten zijn voor oktober t/m maart: 18u30-19u30 en voor april t/m september: 18u15 - 19u30. Ook in de vakanties, maar niet op feestdagen. Op het einde van de training wordt voor het clubgebouw samengekomen. Eventuele nieuwtjes (zoals wedstrijden) worden vermeld. We vragen om niet te trakteren met verjaardagen vanwege de groepsgrootte.

Training jeugd ARAC

Na de training kan iedereen naar huis. Er is de mogelijkheid om te douchen. We vragen om uw kinderen voor de veiligheid aan het clubgebouw af te halen. De parking is geen speelplaats en in de winter onvoldoende verlicht om de kinderen voldoende in het oog te houden.

In de zomermaanden worden alle kampnummers getraind. In de wintermaanden, trainen we nog steeds buiten, dan vooral loopnummers. Bij de allerkleinsten trachten we dit zoveel mogelijk in spelvorm te doen. Zorg steeds voor warme kledij voor en na de training.

Alle trainingen worden onder begeleiding van gediplomeerde trainers verzorgd. Afhankelijk van de groepsgrootte worden ondersteunende assistent-trainers of helpende ouders ingezet. Indien u als helpende ouder wilt ondersteunen, kunt u zich melden bij één van de jeugdtrainers.

Onze Trainers

Emmeline Aerts

Emmeline Aerts

Jasmine Slaedts

Jasmine Slaedts

Ils Segers

Ils Segers

Dirk Maes

Dirk Maes

Britt Meulemans

Britt Meulemans

Joeri Ceulemans

Joeri Ceulemans

Els Hendrickx

Els Hendrickx

Hans Blockx

Hans Blockx

Lore Verwaest

Lore Verwaest

Wedstrijden en Activiteiten

Wedstrijdkalender

In elk seizoen nemen ARAC-atleten deel aan diverse wedstrijden in de regio. Tijdens het zomerseizoen zijn er jeugdmeetings en jeugdmeerkampen. Bij een jeugdmeeting mogen atleten kiezen aan welke disciplines ze deelnemen. Bij een jeugdmeerkamp moet een atleet alle disciplines meedoen. Voor de benjamins en pupillen zijn dit vier disciplines en voor de miniemen zijn dit vijf disciplines.

Voor elk seizoen wordt er naar de atleten een wedstrijdkalender doorgestuurd. Op deze wedstrijden zijn vanuit ARAC altijd trainers aanwezig om de kinderen op te warmen en te begeleiden.

Jeugdmeerkamp

In het winterseizoen gaan we naar diverse georganiseerde veldlopen en zijn een paar indoorwedstrijden.

Veldcross

Voor mensen die samen willen rijden, vertrekken we op twee vaste locaties: de parking van ARAC Arendonk en parking Sporthal Retie. Kinderen zonder vervoer kunnen hier naar toe gebracht worden en eventueel mee rijden met de trainers of andere ouders.

Jeugdweekend

Kinderen die geregeld deelnemen aan wedstrijden, kunnen eind september mee op een gratis weekendje. Dit is ergens in de buurt, waar we twee dagen spelen, ravotten en lekker eten. Onvergetelijk. Hoe je dit kan verdienen, wordt je graag uitgelegd door één van de trainers.

Overige activiteiten voor de jeugd

ARAC organiseert zelfstandig en in samenwerking met andere clubs diverse andere leuke activiteiten voor de jeugd. Zo hebben we jaarlijks onze Arac Familiedag. Hier kunnen ouders en familie samen met de atleten kennismaken met de disciplines van het zomerseizoen. Ook hebben we jeugdmeerkamp op ARAC. Dat is een wedstrijd waarbij ook andere clubs deelnemen.

Om vanuit de jeugd een bijdrage te leveren aan de club, organiseren we jaarlijks een wafelverkoop. Bij deze wafelverkoop koop en verkoop je zoveel mogelijk wafeldozen, zowel vanaf het clubgebouw, als huis aan huis.

In december organiseert het jeugdbestuur op zaterdagmiddag een gezellig kerstfeest. Tijdens deze middag wordt het jaar plezierig afgesloten met leuke spellen en een lekker versnapering.

Jeugdatleten kunnen verder deelnemen aan diverse andere georganiseerde joggings en stratenlopen. Zie voor onze ARAC-organisaties de activiteitenpagina. Deelname aan trainingen en wedstrijden is vrijblijvend. Wij willen de ouders vragen zo mogelijk ieder jaar te helpen bij een of meerdere ARAC-organisaties.

Overige info

Maandelijkse nieuwsbrief

Alle informatie over de jeugdwerking wordt verspreid via de email of door de trainers na de training. Je stuurt best zelf een mailtje naar jeugd_arac@hotmail.com. Dan word je opgenomen in ons adressenbestand. Je krijgt maandelijks een nieuwsbrief, halfjaarlijks een overzicht van de geplande winter- en zomerwedstrijden met een winter- en zomerboekje. We hebben ook een puntensysteem binnen onze jeugdwerking.
Meer uitleg hierover vindt U hier: Nieuw Puntensysteem Jeugd.
Je vindt ook steeds info over de club en onze werking op onze facebookpagina Arendonkse atletiekclub ARAC.

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn kom gerust na de training even langs bij een van onze trainers. Zijn er (eventueel) belangrijke dingen die wij als trainer moeten weten over je kind, twijfel niet en, laat het ons weten. Wij zullen uiteraard zeer discreet omgaan met deze informatie.