Werking

Veldlopers

Algemeen

ARAC biedt een volledig trainingsprogramma ter voorbereiding op veldlopen of -crossen voor seniors en masters. De trainingen worden begeleid door ervaren trainers die de groep door weer en wind begeleiden. Heb jij zin om juist ook in het winterseizoen te lopen? Graag zien we je dan terug op onze trainingen. Natuurlijk hopen we ook dat je onze club vertegenwoordigt tijdens wedstrijden.

Veldlopers ARAC

Leeftijdsgroepen en disciplines

We onderscheiden de volgende categorieƫn per leeftijdsgroep:

Categorie Leeftijd
Seniors vrouwen Vanaf de 19e verjaardag
Masters vrouwen +35 Vanaf de 35e verjaardag
Masters vrouwen +45 Vanaf de 45e verjaardag
Masters vrouwen +55 Vanaf de 55e verjaardag
Seniors mannen Vanaf de 19e verjaardag
Masters mannen +35 Vanaf de 35e verjaardag
Masters mannen +45 Vanaf de 45e verjaardag
Masters mannen +55 Vanaf de 55e verjaardag

De atleten beoefenen tijdens het gehele jaar diverse korte en lange (loop)afstanden. Luc De Kinderen en Frans Smets trainen de veldlopers.

Trainingsprogramma

Trainers Luc en Frans richten zich op lopers die minimaal drie keer per week trainen om een vlotte crosswedstrijd af te kunnen werken. Het is belangrijk dat je bereid bent om in de winter bij mooi en slecht weer mee te lopen. Ervaring is niet vereist.

Onze Trainers

Luc De Kinderen

Luc De Kinderen

Veldlopers
Frans Smets

Frans Smets

Veldlopers

In onderstaande tabel wordt het programma weergegeven:

Categorie Geslacht Trainingsdagen Uren Type trainingen Periode Locatie
Seniors / Masters M + V Dinsdag / Donderdag 19u00-20u15 Looptraining Gehele jaar Sportpark Heikant Arendonk
Dinsdag 18u45-20u00 Looptraining April-September Stadspark Turnhout
Zondag 09u30-11u00 Looptraining Oktober-Maart Kabouterkesberg Kasterlee

Tijdens de training beoefent de atleet duurtraining, interval en tempotrainingen. We trainen ongeveer twee keer per week in groep. De rest van de training vindt plaats op individuele basis en volgens eigen mogelijkheden. Doelstelling is om op basis van de training deel te nemen aan wedstrijden, vooral aan de interclubs en kampioenschappen.

Wedstrijddeelname

De veldlopers gaan uiteraard vooral naar de crossen in de winterperiode. In de zomer nemen zij deel aan weg- of pistewedstrijden naar keuze. Winnen is bij deze deelname zeker niet het belangrijkste; plezier maken en deelnemen als het kan, des te meer.

Alle atleten kunnen verder deelnemen aan diverse andere georganiseerde joggings en stratenlopen. Zie voor onze ARAC-organisaties de activiteitenpagina. Deelname aan trainingen en wedstrijden is vrijblijvend. Zo mogelijk drie maal per jaar helpen bij ARAC-organisaties.