Werking

Start 2 Run

Algemeen

Je bent een beginnende loper en wil op een gezonde manier opbouwen naar 5 km? De beste en makkelijkste manier om je sportieve doelstellingen na te streven is om dit in groep te doen. Je bent daarom van harte uitgenodigd om bij ARAC te starten met lopen!

Beginnen met lopen is een uitdaging. Dankzij de gelijkmatige opbouw van het Start 2 Run-programma, de persoonlijke begeleiding en een groep mensen met hetzelfde doel gaat het allemaal nog vlotter. De deskundige en ervaren trainers van ARAC begeleiden je bij je uitdagingen en motiveren je om langzaam maar zeker je lat steeds hoger te leggen. We dagen je uit en helpen je verder. Op 10 weken tijd bouw je op van 0 naar 5 kilometer.

Jaarlijks bepaalt ARAC in overleg met gemeenten waar en wanneer we Start2Run kunnen aanbieden. Meer hierover lees je in onze nieuwsberichten op de site.

Start 2 Run

Start 2 Run in Arendonk

Start 2 Run in Arendonk gaat, bij voldoende deelnemers, door in het voor- en najaar. De exacte startdatum en meer details worden apart gecommuniceerd via deze site. De trainingen vinden plaats op en rond de atletiekpiste van ARAC op Sportpark Heikant in de Grotstraat in Arendonk.

Start 2 Run in Retie

Start 2 Run in Retie gaat, bij voldoende deelnemers, door in het voorjaar. De exacte startdatum en meer details worden apart gecommuniceerd via deze site. De trainingen vinden plaats op en rond Provinciaal Groendomein Prinsenpark Kastelsedijk 5 in Retie.

Onze Trainers

Danny Hermans en Hanne van de Sande

Danny Hermans

Hanne van de Sande

Trainers Start2Run Retie

Emile Brouwers

Emile Brouwers

Trainers Start2Run Arendonk

Inschrijven

Wil je direct inschrijven:

U kunt ook ter plekke inschrijven op de avond van de eerste les of gewoon een mailtje sturen naar het secretariaat arac@val.be.

De lessenreeks Start 2 Run kost € 30,- en omvat:

  • 20 lessen Start 2 Run
  • Op en top begeleiding door ervaren trainers
  • Trainingsschema’s en diploma
  • Ongevallenverzekering tijdens de cursus
  • Afhankelijk van je mutualiteit krijgt u een deel van de kostprijs terug

Na de Start 2 Run kunt u tegen beperkte kosten aansluiten bij onze club en onder deskundige begeleiding uw grenzen verder verleggen, zowel in afstand als snelheid.

Waarom starten met lopen?

  • Je conditie en uithoudingsvermogen zullen sterk verbeteren door het hardlopen, waardoor je langer actief kan bezig blijven met iets.
  • Je concentratievermogen verbetert. Door te lopen in de buitenlucht, zal de bloed- en zuurstoftoevoer naar je hersenen verbeteren.
  • Je stressniveau zal dalen. Bij het lopen kan je je spanning kwijt die je achter je bureau niet kwijt kan. Door te lopen voel je je gelukkig en gezond.
  • Ook het verliezen van gewicht is bij lopen in combinatie met een goede, gevarieerde voeding zeer goed haalbaar! Je lichaam wordt gestimuleerd om vet te verbranden tijdens de inspanning.
  • Zeker bij de georganiseerde Start 2 Run trainingen loop je samen. Je motiveert elkaar om het beste uit jezelf te halen en te blijven volhouden.