Werking

Afstandslopers

Algemeen

ARAC biedt een volledig trainingsprogramma ter voorbereiding op het lopen van lange afstanden voor seniors en masters. Het programma wordt verzorgd door een toegewijde trainer die met zijn ruime ervaring iedere atleet individueel en in groep begeleidt.

Leeftijdsgroepen en Disciplines

We onderscheiden de volgende categorieën per leeftijdsgroep:

Categorie Leeftijd
Seniors vrouwen Vanaf de 19e verjaardag
Masters vrouwen +35 Vanaf de 35e verjaardag
Masters vrouwen +45 Vanaf de 45e verjaardag
Masters vrouwen +55 Vanaf de 55e verjaardag
Seniors mannen Vanaf de 19e verjaardag
Masters mannen +35 Vanaf de 35e verjaardag
Masters mannen +45 Vanaf de 45e verjaardag
Masters mannen +55 Vanaf de 55e verjaardag

De atleten beoefenen tijdens het gehele jaar diverse korte en lange (loop)afstanden. Roger Embrechts verzorgt de trainingen van de afstandslopers. Hij staat hen steeds bij met raad en daad en probeert het beste in zijn atleten naar boven te halen.

Trainingsprogramma

Trainer Roger Embrechts traint lopers die minstens drie keer per week lopen en zich voorbereiden op wedstrijden van 10 km tot de marathon of verder. De lopers in deze groep moeten minstens twee tot drie jaar loopervaring hebben en in staat zijn om 12 kilometer te lopen aan minimum 10 km/u. Het doel is om met de lopers regelmatig deel te nemen aan wegwedstrijden en joggings.

Roger Embrechts

Roger Embrechts

Het programma van Roger:

Categorie Geslacht Trainingsdagen Uren Type trainingen Periode Locatie
Seniors / Masters M + V Dinsdag / Donderdag 19u00-20u30 Looptraining Gehele jaar Sportpark Heikant Arendonk
1e Dinsdag v.d. Maand 19u00-20u30 Brugtraining Gehele Jaar Brug 4 Arendonk
3e Dinsdag v.d. Maand 19u00-20u30 Looptraining Oktober - Maart Finse Piste Oud-Turnhout
Zondag 10u30-12u00 Looptraining Gehele Jaar Broederspleinen Oud-Turnhout
Zondag 10u30-11u30 Vaartspel om de 2-3 weken Kabouterkesberg Kasterlee

De trainingen kunnen als ‘intensief’ bestempeld worden. Roger probeert steeds zo veel mogelijk variatie in de trainingen te brengen, gaande van intervals, vaartspel, tempolopen en duurlopen. Hij verzorgt minimaal drie begeleide trainingen in groep (dinsdag, donderdag en zondag). De rest van de training vindt plaats op individuele basis.

Wedstrijddeelname

Op alle wedstrijden en joggings van 10 tot 21 kilometer die in de ruime regio rond Arendonk georganiseerd worden, kan je lopers van ARAC aan de start vinden. Ook probeert men twee maal per jaar een marathon in België of een buurland mee te pikken voor diegene die zich aan de 42,1 km durven wagen.

Er is zelfs een "ARAC WEGCUP" in het leven geroepen. Hier kun je gedurende het atletiekseizoen punten verzamelen om vervolgens hiervoor beloond te worden. Zie hier het programma voor deze wegcup:

  Kalender en reglement wegcup

Alle atleten kunnen verder deelnemen aan diverse andere georganiseerde joggings en stratenlopen. Zie voor onze ARAC-organisaties de activiteitenpagina. Deelname aan trainingen en wedstrijden is vrijblijvend. Zo mogelijk drie maal per jaar helpen bij ARAC-organisaties.