Werking

Lid worden

Fijn dat je overweegt lid te worden van Atletiekclub ARAC!

Wil je direct inschrijven:

Het ARAC-Lidmaatschap

Het atletiekjaar loopt van 1 oktober tot en met 30 september. Iedereen is welkom vanaf 6 jaar en/of vanaf het moment waarop men in het 1e leerjaar zit.

Wedstrijddeelname is mogelijk vanaf het lopende kalenderjaar dat men 7 jaar wordt.

In het bedrag dat je betaalt voor het lidmaatschap is het volgende inbegrepen:

 • Geregistreerd VAL-lidmaatschap (Vlaamse Atletiekliga)
 • Trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers
 • Gratis toegang tot alle eigen organisaties van de club
 • Een ongevallenverzekering
 • Gebruik van de accommodatie in het clubhuis
 • Voor sommige verplaatsingen voorziet de club vervoer tegen verminderde prijzen
 • Alle leden vanaf 18 jaar hebben stemrecht

Voordat je definitief lid wordt van ARAC mag je een drietal keren proberen om te kijken of het iets voor je is. Als je je hiervoor aanmeldt, ben je verzekerd tegen ongevallen. Na drie keer proberen is het de bedoeling dat je kiest of de atletieksport iets voor je is. Zo ja, dan kun je definitief als lid aansluiten.

Heb je nog vragen na lezen van deze pagina toch nog vragen over de werking of het lidmaatschap van ARAC mag je altijd contact opnemen met het secretariaat.

Algemene informatie

Tijdens de wintermaanden (1 november t/m met maart) wordt er vooral aan crosswedstrijden en indoorwedstrijden gedaan. De zomerperiode (1 april t/m 31 oktober) spitst zich meer toe op de pistewedstrijden en meerkampen. Het hele jaar door zijn wedstrijden op de weg te vinden. De organisator is vrij om al dan niet startgeld te vragen. De algemene regel is dat er aan crosswedstrijden als VAL-lid gratis kan deelgenomen worden. Voor de pistewedstrijden wordt doorgaans een kleine vergoeding (€ 0,50 tot € 1,00) gevraagd per kampnummer. Voor jeugdatleten in een meerkamp kan dit tot € 4,00 of € 5,00 bedragen.

Je kunt op de volgende manieren inschrijven:

 • Wedstrijdatleet: Als wedstrijdatleet kun je deelnemen aan pistewedstrijden in de zomer, veldlopen of indoorwedstrijden in de winter en stratenlopen gedurende het volledige jaar. Doet U mee aan officiële wedstrijden in België, dan dient u in het bezit te zijn van een officiële VAL (Vlaamse Atletiekliga)-nummer.
 • Recreant: Als recreant kun je enkel deelnemen aan stratenlopen gedurende het volledige jaar. Wil je toch eens meedoen aan een pistewedstrijd of veldloop dan kan dit met een dagvergunning.
 • G-Atleet: Atleten met een beperking zijn op ARAC van harte welkom. Voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar, met een lichamelijke of mentale handicap, bieden wij aparte begeleiding aan. Voor G-atleten worden gedurende het hele jaar wedstrijden en stratenlopen georganiseerd.
 • Steunend lid: Als je onze club ARAC als sympatisant wilt ondersteunen betaal je als steunend lid. In dit geval ben als loper niet actief en niet verzekerd.

Wedstrijdatleten, recreanten en G-atleten schrijven zich online in dit gegevensformulier. Van zodra de inschrijving en betaling zijn voltooid, wordt je startnummer/jogkaart aangevraagd bij de VAL (Vlaamse Atletiek Liga), en ben je officieel lid van Arac.

G-Atleten worden gevraagd om aanvullende gegevens voor de begeleiders in te vullen op de inlichtingenaffiche voor G-atleten. Voor ouders van nieuwe jeugdatleten is er nog wat extra info voorzien: Extra informatie

Teruggave Lidgeld

Vrijetijdspas

Onder bepaalde omstandigheden kun je nog een extra korting krijgen op het lidgeld via een zogenaamde vrijetijdspas die je kunt aanvragen bij de gemeente Arendonk. Voor andere gemeenten, raadpleeg de website van uw gemeentehuis. Kijk op de website van Arendonk.be om te zien of u in aanmerking komt.

Arendonk.be

Gedeeltelijke teruggave bij Uw mutualiteit

Bij uw mutualiteit kunt u informeren wat u jaarlijks terugkrijgt van uw lidgeld. In deze link vindt u een standaard invulformulier dat geldt voor elke mutualiteit.

Betalinggegevens

Rekeningnummer Arac:

BE11 7330 5670 8048 (BIC: KREDBEBB)
t.n.v. ARAC Vzw
SVP duidelijke vermelding van naam en omschrijving

Overzicht lidgelden per categorie

Categorie Leeftijdsgroep Lidgeld
Kangoeroes 2017-2018 € 120,00
Benjamins 2015-2016 € 120,00
Pupillen 2013-2014 € 120,00
Miniemen 2011-2012 € 120,00
Cadetten 2009-2010 € 120,00
Scholieren 2007-2008 € 120,00
Junioren (met trainingsschema en gebruik van de atletiekpiste) 2005-2006 € 120,00
     
Senioren (met trainingsschema en gebruik van de atletiekpiste) 1989-2004 € 120,00
Masters (met trainingsschema en gebruik van de atletiekpiste) geboren vóór 1989 € 120,00
     
G-atleten Alle leeftijden € 120,00
     
Recreant Alle leeftijden € 80,00
Steunend-lid Alle leeftijden € 40,00
Medewerker ARAC Alle leeftijden € 0,00
Trainer ARAC Alle leeftijden € 0,00
Bestuurslid ARAC Alle leeftijden € 0,00
Jurylid Alle leeftijden € 0,00

Korting lidgelden

Indien minimaal drie personen van hetzelfde gezin(=wonend op hetzelfde adres) samen betalen, genieten zij van een korting op de totale som. Deze korting zal in de loop van januari teruggestort worden op uw rekening.

 • 3 leden: 5% korting
 • 4 leden: 10% korting
 • 5 of meer leden: 20% korting