Werking

Lid worden

Fijn dat je overweegt lid te worden van Atletiekclub ARAC!

Wil je direct inschrijven:

Het ARAC-Lidmaatschap

Iedereen vanaf het eerste leerjaar is welkom. In de maanden Juli en Augustus kunnen de kinderen zelfs een aantal keren proberen voordat ze naar het 1e leerjaar gaan, en worden dan eventueel lid vanaf september.

Wedstrijddeelname is mogelijk vanaf het lopende kalenderjaar dat men 7 jaar wordt.

In het bedrag dat je betaalt voor het lidmaatschap is het volgende inbegrepen:

 • Geregistreerd VAL-lidmaatschap (Vlaamse Atletiekliga)
 • Trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers
 • Gratis toegang tot alle eigen organisaties van de club
 • Een ongevallenverzekering
 • Gebruik van de accommodatie in het clubhuis
 • 8 x per jaar gratis het ARAC-clubblad
 • Voor sommige verplaatsingen voorziet de club vervoer tegen verminderde prijzen
 • Alle leden vanaf 18 jaar hebben stemrecht

Voordat je definitief lid wordt van ARAC mag je een drietal keren proberen om te kijken of het iets voor je is. Als je je hiervoor aanmeldt, ben je verzekerd tegen ongevallen. Na drie keer proberen is het de bedoeling dat je kiest of de atletieksport iets voor je is. Zo ja, dan kun je definitief als lid aansluiten.

Heb je nog vragen na lezen van deze pagina toch nog vragen over de werking of het lidmaatschap van ARAC mag je altijd contact opnemen met het secretariaat.

Algemene informatie

Het atletiekseizoen loopt van 1 november t/m 31 oktober. Tijdens de wintermaanden (1 november t/m met maart) wordt er vooral aan crosswedstrijden en indoorwedstrijden gedaan. De zomerperiode (1 april t/m 31 oktober) spitst zich meer toe op de pistewedstrijden en meerkampen. Het hele jaar door zijn wedstrijden op de weg te vinden. De organisator is vrij om al dan niet startgeld te vragen. De algemene regel is dat er aan crosswedstrijden als VAL-lid gratis kan deelgenomen worden. Voor de pistewedstrijden wordt doorgaans een kleine vergoeding (€ 0,50 tot € 1,00) gevraagd per kampnummer. Voor jeugdatleten in een meerkamp kan dit tot € 4,00 of € 5,00 bedragen.

Je kunt op de volgende manieren inschrijven:

 • Wedstrijdatleet: Als wedstrijdatleet kun je deelnemen aan pistewedstrijden in de zomer, veldlopen of indoorwedstrijden in de winter en stratenlopen gedurende het volledige jaar. Doet U mee aan officiële wedstrijden in België, dan dient u in het bezit te zijn van een officiële VAL (Vlaamse Atletiekliga)-nummer.
 • Recreant: Als recreant kun je enkel deelnemen aan stratenlopen gedurende het volledige jaar. Wil je toch eens meedoen aan een pistewedstrijd of veldloop dan kan dit met een dagvergunning.
 • G-Atleet: Atleten met een beperking zijn op ARAC van harte welkom. Voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar, met een lichamelijke of mentale handicap, bieden wij aparte begeleiding aan. Voor G-atleten worden gedurende het hele jaar wedstrijden en stratenlopen georganiseerd.
 • Steunend lid: Als je onze club ARAC als sympatisant wilt ondersteunen betaal je als steunend lid. In dit geval ben als loper niet actief en niet verzekerd.

Wedstrijdatleten, recreanten en G-atleten schrijven zich in met dit gegevensformulier en de betaling van het lidgeld over te maken. Zodra de betaling is ontvangen, ben je officieel lid van ARAC. G-Atleten worden gevraagd een aantal aanvullende gegevens voor de begeleiders in te vullen op de inlichtingenaffiche voor G-atleten.

Teruggave Lidgeld

Vrijetijdspas

Onder bepaalde omstandigheden kun je nog een extra korting krijgen op het lidgeld via een zogenaamde vrijetijdspas die je kunt aanvragen bij de gemeente Arendonk. Voor andere gemeenten, raadpleeg de website van uw gemeentehuis. Kijk op de website van Arendonk.be om te zien of u in aanmerking komt.

Arendonk.be

Gedeeltelijke teruggave bij Uw mutualiteit

Bij uw mutualiteit kunt u informeren wat u jaarlijks terugkrijgt van uw lidgeld. In deze link vindt u een standaard invulformulier dat geldt voor elke mutualiteit.

Betaling

Gelieve het juiste bedrag over te schrijven op rekening:

BE11 7330 5670 8048 (BIC: KREDBEBB)
t.n.v. ARAC Vzw
SVP duidelijke vermelding van de naam/namen en categorie

Let op: het startnummer/de jogkaart wordt bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL) aangevraagd nadat ARAC je lidgeld heeft ontvangen!

Overzicht lidgelden per categorie

Categorie Leeftijdsgroep Lidgeld
Kangoeroes geboren in 2012-2013 € 80,00
Benjamins geboren in 2010-2011 € 80,00
Pupillen geboren in 2008-2009 € 80,00
Miniemen geboren in 2006-2007 € 80,00
Cadetten geboren in 2004-2005 € 80,00
Scholieren geboren in 2002-2003 € 80,00
Junioren geboren in 2000-2001 € 80,00
     
Senioren geboren in 1984-1999 € 80,00
Masters geboren vóór 1984 € 80,00
     
G-atleten Alle leeftijden € 80,00
     
Recreant Alle leeftijden € 60,00
Steunend lid Alle leeftijden € 40,00

Als je instapt vanaf April, vraag bij het secretariaat naar de aangepaste lidgelden.

Korting lidgelden

Indien minimaal drie personen van hetzelfde gezin(=wonend op hetzelfde adres) samen betalen, genieten zij van een korting op de totale som. Deze korting zal in de loop van januari teruggestort worden op uw rekening.

 • 3 leden: 5% korting
 • 4 leden: 10% korting
 • 5 of meer leden: 20% korting