ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier

ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier

ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier

Verslag van de deelname van de G-atleten aan de 2de Memorial Marieke Vervoort Metalyralympics in Lier.

Een dag die in teken stond van de G-atletiek. Er waren ploegen over heel Vlaanderen en zelfs Nederland aanwezig. Wij waren met ARAC ook met een leuke groep van 4 atleten aanwezig. De weergoden waren in ieder geval al goedgezind, het is heel de dag is droog gebleven.

De eerste discipline voor vandaag was de 60 meter. Bij de dames deed Ellen Ceulemans het al super, met een spannende 1ste plaats in haar reeks. Bij de 60 meter mannen haalde Noah Hens in zijn reeks een knappe 2de plaats. Met een nieuw  persoonlijke record!

Bij de 800m Dames haalde Ellen Ceulemans in haar reeks de 1ste plaats. Ze had de intentie om haar persoonlijke record te verbeteren wat net niet lukte. Volgende keer zal het haar wel lukken, was ze vol overtuigd. Knappe prestatie alleszins van Ellen.

Dan was het de beurt aan Axl Panis. Bij zijn eerste deelname in Lier. Starten deed Axl op de 800m heren. En dat deed hij het meteen enorm goed. Met een mooie 2e plaats in zijn reeks. Een dikke proficiat Axl!

Uiteraard waren er nog andere disciplines zoals verspringen, kogelstoten, minispeer en softbalwerpen. Bij Balwerpen haalde Noa Hens een 2de plaats. Axl Panis een 9de plaats en Ellen Ceulemans een 3de plaats. Bij de minispeer haalde Axl de 11de plaats. Noah Hens zijn eerste en tweede pogingen lukte niet goed. Maar zijn fantastische 3de worp met een afstand van 19,01m bezorgde hem uiteindelijk toch de eerste plaats op bij de minispeer. Wat was hij trots met zijn worp. Proficiat Noah. Bij verspringen was er voor Noah ook nog een mooie 2de plaats. Ondertussen was Ellen aan het kogelstoten, met een knappe 4de plaats als resultaat.

We sloten de dag af met de 4x 400 meter aflossing. We hadden aan Joeri gevraagd om de aflossing mee te doen. Volgend team kwam aan de start: Joeri-Axl-Ellen-Noah. Het werd echt een spannende wedstrijd, en dankzij een goede aflossingen haalden we de 1ste plaats in onze reeks. Dit was een mooie afsluiter van de dag.   

Ik had in het begin tegen iedereen gezegd dat ze zich vooral moeten amuseren en dat de prestatie op de 2de plaats komt. Toch is het voor de trainers ook leuk om te zien dat ze  het super goed gedaan hebben en zich daarnaast ook wel geamuseerd hebben. Op het einde kreeg iedereen nog een mooie medaille en een leuke prijs mee naar huis.

Proficiat aan alle G-atleten voor jullie mooi prestaties!

Verslag van Mario Ceulemans.

Meer afbeeldingen

ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 1
ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 2
ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 3
ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 4
ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 5
ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 6
ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 7
ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 8
ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 9
ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 10
ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 11
ARAC G-Atleten beleven prachtige dag in Lier: afbeelding 12