Verslag Veldloop Lommel

Verslag Veldloop Lommel

Verslag Veldloop Lommel

Ook hier een mooie groep ARAC-atleten aan het werk.

Het was kiezen vandaag tussen de PK in Essen of de veldloop in Lommel.

Wij trokken met 3 Cadetten meisjes richting Lommel, omdat de dames dit parcours verkozen boven dat van Essen.

De dag begon druilerig en het werd er niet veel beter op naarmate de dag vorderde. Gelukkig waaide het hier in Limburg niet zo hard en tussen de bomen zouden de atleten hier niet te veel hinder van ondervinden.

Toen wij ter plaatse kwamen hadden onze G-atleten hun reeksen reeds afgewerkt en waren weer naar huis afgezakt.

Ellen Ceulemans mocht het hoogste schavotje bij de vrouwen beklimmen en Noah Hens en Axel Panis stonden gebroederlijk op de 1ste en 2 de plaats bij de mannen.

De Cadetten meisjes liepen in een reeks van 26 dames. Het parcours lag er redelijk deftig bij met hier en daar grote plassen op de piste, waar ze vier maal langs moesten. Door de miezerige regen spatte het modder algauw op. 

Noa Peeters zat al meteen goed mee in de voorste groep. Pas in de derde ronde schoof Astra Waumans een goede negen plaatsen op en hing daarmee meteen achter Noa. Liene Adriaensen volgde achteraan mee, en liet een stuk of 8 atleten achter zich. Bij de finish kwam Noa Peeters als 9 de over de streep, Astra Waumans werd op de valreep geklopt en kwam daarmee 1 seconde na nr 10 binnen. Een knappe 11 de plaats. Liene Adriaensen kwam spijtig genoeg ten val en eindigde toch nog als 24 ste.

Bij de senioren dames hadden we 1 atlete. Marthe Meeus kwam daar als 8 ste beste over de streep van de 11 deelneemsters.

Knappe prestaties werden hier in Lommel neergezet. Allemaal proficiat.

Zie hier de uitslagen en de foto's.

Meer afbeeldingen

Verslag Veldloop Lommel: afbeelding 1
Verslag Veldloop Lommel: afbeelding 2
Verslag Veldloop Lommel: afbeelding 3
Verslag Veldloop Lommel: afbeelding 4