ARAC-er Bart Van Nijlen loopt Belgisch Record 50 km M60+

ARAC-er Bart Van Nijlen loopt Belgisch Record 50 km M60+

ARAC-er Bart Van Nijlen loopt Belgisch Record 50 km M60+

Lees hier het verslag van Roger Embrechts over de prachtige prestatie van Bart Nijlen en zijn haas Dominiek Hendrickx in Hamme.

Dat onze collegaloper Bart Van Nijlen van geen kleintje vervaard is weten we allemaal.  Zijn veelvuldige marathons, 100 km-lopen en zelfs de Spartatlon hebben we de voorbije jaren zien passeren. Ik dacht dat hij vorig jaar in Eindhoven zijn hoogtepunt had bereikt met Belgisch kampioen te worden op de marathon met een tijd van 2u58 en nu rustig ging uitbollen zonder grote uitdagingen.  Maar …….

In januari had hij samen met zijn loopmaat Leo Smets het plan opgevat om een aanval te doen op het Belgisch record van de 50 km op de weg. Leo loopt in de categorie 55+ en was dus geen concurrentie voor Bart die bij de 60+ loopt. Het record stond op 3u50 en na wat rekenwerk was mijn idee dat 3u45 het hoogst haalbare was. 5 minuten overschot is echt wel niet veel op 50 km. 3u45 is een marathon in 3u10 en die snelheid nog 8 kilometer volhouden!  Als er ene in onze groep dit aan zou kunnen dan is het wel Bart!

Zie in de bijlage het verslag van Roger.

Proficiat Bart met deze prachtige prestatie!!

Bijlages