Belgisch kampioenschap veldlopen

Belgisch kampioenschap veldlopen

Belgisch kampioenschap veldlopen

Lore Blockx (benjamins) spurt naar de overwinning op het Belgisch kampioenschap veldlopen!

Afgelopen zondag trokken we met 15 ARACers en vele supporters naar Brussel om in het park van Laken deel te nemen aan het BK veldlopen.
Onder een stralend zonnetje en een frisse wind werden de kangoeroes als eerste het veld ingestuurd. De jongens samen met de meisjes en Fik kwamen we ergens in het pak tegen. Goed gedaan.
Bij de benjamins hadden we meerdere deelnemers. Elize en Linde deden het in de eerste reeks schitterend. In de tweede reeks kwam Lore als eerste uit de bocht en moest spurten tot op de lijn om de koppositie te behouden. 
Omdat het nog geen officieel kampioenschap is, mochten ze nog niet op het podium en geen Brabaconne, maar de gouden medaille is er wel en die nemen ze je niet meer af.  Bij de jongens heeft Matteo onze clubkleuren uitstekend vertegenwoordigd (ook al was hij zelf wat ontgoocheld, nergens voor nodig).
Bij de pupillen zagen we 2 ARAC jongens het veld in vliegen, Fil en Twan. Door een grote eindspurt bergaf werden er nog vele atleten ingehaald om een topprestatie neer te zetten.
Vervolgens konden de miniemen starten. Lien en Kato zoals gewoonlijk bij elkaar in de buurt. Kato nam een  minder snelle start, maar liep tijdens de wedstrijd toch naar Lien toe. Die laatste had echter haar wedstrijd goed ingedeeld en kon nog versnellen. Zij werd knap 12de. Kato kwam niet veel later over de streep. Een beetje verder in het pak, maar zeer knap gelopen, Floor. Goed gedaan. Bij de tweedejaars liep Bo haar verdienstelijke wedstrijd om ergens in de massa te eindigen.
Dan was het de beurt aan de tweeling Andreas en Florian. Zij hebben goed gelopen en eindigden beiden in de top 85 van gans België. Doe het maar na!
Als laatste ARAC-ers kwamen nog 2 cadetten dames in actie. Lisa en Emma. Lisa had wat tegengslag in de start. Als ze voor jou vallen, dan is het moeilijk om er niet over te vallen. Lisa was echter zeer snel terug recht en moest even haar ritme zoeken. Ondanks de val toch doorgelopen met Emma niet ver erachter. Knappe wedstrijd voor beide dames.
Het was tof met zo een bende naar Brussel te trekken. Jullie hebben dit uitstekend gedaan op een parcours dat niet te onderschatten is. De hoogteverschillen lijken klein vanaf de zijkant, maar neem ze maar met telkens de wind van voren.
Ik hoop dat jullie genoten hebben van het grote aantal deelnemers en de vele supporters. Het is niet te vergelijken met een crosske bij ons in de buurt. Je moet het gewoon meegemaakt hebben. Jullie kunnen tenminste vertellen dat je deelgenomen hebt aan het Belgisch kampioenschap veldlopen. Hetzelfde parcours als de toplopers van België met o.a. Lisa Rooms en Isaac Kimeli.

Meer afbeeldingen

Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 1
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 2
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 3
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 4
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 5
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 6
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 7
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 8
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 9
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 10
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 11
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 12
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 13
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 14
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 15
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 16
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 17
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 18
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 19
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 20
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 21
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 22
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 23
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 24
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 25
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 26
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 27
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 28
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 29
Belgisch kampioenschap veldlopen : afbeelding 30