BK 10.000 m +65 Eddy Oomen Belgisch kampioen!

BK 10.000 m +65 Eddy Oomen Belgisch kampioen!

BK 10.000 m +65   Eddy Oomen Belgisch kampioen!

Verslag van BK in Huizingen 10.000m op de piste.

Daags na de algemene ARAC-vergadering werd in Huizingen ( achter Brussel ) het Belgisch kampioenschap 10.000m op de piste gelopen. Door het zonnige weer, wel wat wind, was er een aangename sfeer.

Op de website was vooraf gemeld dat iedereen zijn loopschoenen moest laten nakijken. Ter plaatse wisten de lokale officiëlen  van niets, na enige tijd werd gezegd dat dit enkel voor de seniors was. 20 Minuten voor de start moesten we ons aanmelden in de startzone waar dan toch voor iedereen een loopschoencontrole was. We moesten één schoen uitdoen en de hoogte van de zool binnenin werd gemeten. In de loop van de namiddag heb ik toch enkelen gezien die verpicht werden om van loopschoenen te veranderen.

Na de start verliepen mijn eerste kilometers zeer goed, de tweede in onze reeks hing al vlug zwaar te hijgen achter mij en moest al snel lossen. Dan verder een tactische race, de plaats telde en niet de tijd. Op het einde kwam nog een marathonloper terug dichter maar daar had ik reserves voor gehouden. De bedoeling was wel om minstens het clubrecord(49:24,79) te breken en dat is met 41:11,79 goed gelukt.

Tijdens de race trachtte multi-kampioen Eddy Vierendeels het wereldrecord bij de + 70 te pakken. Voor de start had hij verteld dat hij die week een beetje ziek was geweest maar dacht dat het geen probleem ging opleveren. Omdat ik vanaf km 2 alleen liep kon ik de speaker goed volgen die vanaf km 4 bij elke doorkomst van Eddy V. doorgaf hoeveel meters en hoeveel seconden hij voorsprong had op de laatste recordrace. Na ongeveer 6,5 km (ongeveer 175 m en een 38” voor op recordschema) stond Eddy V. plots aan de kant. Na de wedstrijd vertelde hij dat alles zwart werd voor zijn ogen, dus opgave. Dat wereldrecord zit er zeker in voor hem !

Na de huldiging, wat uitlopen en de andere reeksen bekeken te hebben tijdens het drinken van enkele verdiende trippels tevreden terug naar huis J.