BK 10km streetrace Lokeren: 2° plaats voor Eddy Oomen

BK 10km streetrace Lokeren: 2° plaats voor Eddy Oomen

BK 10km streetrace Lokeren: 2° plaats voor Eddy Oomen

Lees hier het verslag over de knappe prestatie

Zaterdag 12 augustus jl. werd het 10 km buiten de piste weer in Lokeren georganiseerd. Met dit verschil dat de niet-aangesloten lopers een uur vroeger liepen. Om 14:00 BK vrouwen, om 15:00 de niet-licentiehouders en dan om 16:00 de mannen. Dit zorgde ervoor dat we met een mooie groep aan de wedstrijd konden beginnen.

Dit jaar was het parcours ook veranderd, drie i.p.v. twee rondes met live time registratie op de 2, 3, 5, 6, 8, 9 en 10 km. Met twee opnemers op de grond was de tijdwaarneming maar in de buurt van de juiste tijd maar de supporters konden wel per categorie de wedstrijd goed volgen. Een korter en een langer stuk kasseien waren lastig, de rest viel best mee. Ook de temperatuur en de wind viel mee.

Na 300 meter liep ik onze snelste man ( Lucien Heyde, meer dan 60 gouden BK titels ) voorbij, wetende dat hij wel terug zou komen. Dit gebeurde dan ook na 2 km. Bijna gans de race liep de derde in koers achter mij zwaar te hijgen, daar moest ik geen schrik voor hebben. De vierde liep halfweg één minuut achter zodat ik niet diep door moest gaan. Nettotijd 41’40’’, niet top maar ook niet diep geweest en eerste kon ik niet worden dus tevreden. Laatste km wat versneld zodat ik alleen naar de finish kon. De eerste in onze categorie was een Luxemburger zodat we daar geen rekening mee moesten houden voor het BK.

Een mooie wedstrijd, goede organisatie en goede uitslag, meer moet dat niet zijn!