BK veldlopen masters

BK veldlopen masters

BK veldlopen masters

Westrijd- en fotoverslag van ARAC-masters bij het BK in Brussel.

In aanloop naar de EK Cross van zondag mochten de Masters hun BK veldlopen inzetten op zaterdag in het park van Laken in Brussel, in de schaduw van het Atomium.

Normaal gezien sluiten wij met het BK Masters ons veldloopseizoen af ergens eind februari/begin maart, maar dit jaar wilde men blijkbaar kost wat kost de meest “ervaren lopers” op het parcours van het EK loslaten als testcase voor het “grote gebeuren”, inclusief alle plichtplegingen.

Het parcours in Laken lag er uiterst zwaar bij na de overvloedige regenval van de voorbije maanden. De masters takelden het afgezette traject nog extra toe, zodat de jeugdreeksen op zondagvoormiddag in allerlaatste instantie geannuleerd dienden te worden. De masters hadden zulke sporen nagelaten (letterlijk dan…) in het Brusselse slijk dat het onverantwoord was om hier de jeugd op los te laten.

De ARAC-delegatie bestond uit identiek hetzelfde kwartet als vorig jaar op het BK in Waalse Saint-Ghislain: Ivo Broeckx en Michel Meulemans (beiden +55), Eddy Oomen (+65) en Gaetan Spoormans (+40). Frans Smets blesseerde zich helaas de week voordien op de cross in Arendonk en moest met pijn in het hart forfait geven.

Eddy kwam om zijn titel van vorig jaar te verlengen, maar moest na een sterke wedstrijd genoegen nemen met zilver. Niettemin een topprestatie om fier op te zijn. Ivo en Michel liepen samen met Eddy in de reeks. Beiden crossten ze een zeer verdienstelijke race in barre omstandigheden in de gietende regen en fikse windvlagen onderweg.

Gaetan liep in de laatste reeks van de dag ook een dijk van een wedstrijd en kon toch ruim een tiental lopers achter zich houden.

Rustig uitlopen na de wedstrijd??? Geen haar op ons slijkerig hoofd dat hieraan dacht. Wél snel terug de auto in, chauffage en zetelverwarming op max. en terug naar de Kempen. Zelfs douchen zat er niet in.

Dit BK Masters in de marge van het EK én bovendien in Brussel, voelde toch niet écht aan als de apotheose van onze crosswinter.

Hopelijk volgen er dit seizoen mooiere crossen in Lilse Bergen, Keiheuvel (PK), Netepark, Lissenvijver, Lommel, Diest (Vlaams Kampioenschap) en Essen.

“Bij leven en welzijn”… je weet wel.

Ivo Broeckx

 

Meer afbeeldingen

BK veldlopen masters: afbeelding 1
BK veldlopen masters: afbeelding 2
BK veldlopen masters: afbeelding 3
BK veldlopen masters: afbeelding 4
BK veldlopen masters: afbeelding 5
BK veldlopen masters: afbeelding 6
BK veldlopen masters: afbeelding 7