NIeuw clubrecord!!!

NIeuw clubrecord!!!

NIeuw clubrecord!!!

Jonas Van Schoubroeck zorgt voor een nieuw clubrecord!

 

Eindelijk is het 33-jaar oude clubrecord op de 1500m bij de senioren mannen van de tabellen!!

Op de Flanders cup in Merksem heeft JONAS VAN SCHOUBROECK nog maar eens bewezen dat hij de beste halve fond loper is die ARAC ooit in zijn rangen heeft gehad .

Op de Flanders cup meeting in Merksem pakte hij op 21-08-2021 uit met een fantastische prestatie door voor het eerst in zijn carrière onder de 3’50” te duiken op de 1500m in een tijd van 3’49”35. Met deze tijd werd hij nipt geklopt voor de overwinning door een Zweedse atleet die 4-tienden sneller was . Hiermee stond hij wel op het podium van een Flanders cup wat ook nog geen enkele ARAC atleet hem heeft voorgedaan . Voor Jonas was dit één van zijn grote doelen en hij is daar uiteraard super blij mee omdat hij toch al drie jaar jacht maakt op dit clubrecord. Vorig jaar was hij er al een keer zeer dichtbij met slechts een halve seconde boven de besttijd .

De besttijd van Merksem is niet alleen een volle 2” beter dan de vorige besttijd maar hij heeft ook de wedstrijd moeten maken nadat de haas van dienst was uitgestapt en dus al het kopwerk voor hem was . In een ideale wedstrijd zit er misschien nog wel ietsje meer in! Als je de laatste 500meter in 75” kan lopen kan je in een nog snellere wedstrijd ook je woordje meespreken. Dit bewijst nog maar eens hoe belangrijk het is dat alles juist zit in je hoofd, als het mentale in orde is kan er HEEL veel !!