Veel stralende gezichten op de tweede editie van Retie Trail

Veel stralende gezichten op de tweede editie van Retie Trail

Veel stralende gezichten op de tweede editie van Retie Trail

665 lopers over drie afstanden, 72 deelnemers voor de kidsrun, meer dan 60 enthousiaste vrijwilligers en 200 liter soep. Dat is de tweede editie van Retie Trail in cijfers. Lees hier een korte terugblik en het wedstrijdsverslag van de ARAC-prestaties...

De cijfers tonen aan dat de jongste telg onder de ARAC-evenementen het lang niet slecht doet. En daar zijn we natuurlijk trots op!

Met de bijtende kou van de eerste editie in het achterhoofd,  er zat toen zelfs iemand in skipak aan de inschrijvingen (kuch, Willy, kuch), genoot iedereen des te meer van het aangename herfstweer. Ondanks de voorspelde regen bleef het kurkdroog. Met wat goeie wil, kon je zelfs de zon af en toe zien.

Door de vele daginschrijvingen was het even alle hens aan dek aan de inschrijftafel en bij de tassenbewaring. Gelukkig beschikken we over stressbestendige vrijwilligers bij Arac.

Gouden paralympiër en Arac-icoon Benny Govaerts, zelf ook uit Retie, schoot net als vorig jaar de lopers van de 31, 16 en 8 kilometer op gang. Tussendoor genoten de kids van 500 of 1000 meter door de bossen van het Prinsenpark.

Naarmate de lopers terug binnensijpelden, geraakten de terrassen meer gevuld. Achter de toog van het kleinste café van België dat we mochten lenen (dankjewel Piet en Gerda!), kregen onze tappers het nog aardig druk. Op de terrassen lopers met stralende gezichten die hun verhalen van onderweg met elkaar deelden. Vat bier af, Duvel op. Iedereen tevreden naar huis. En een ploeg vrijwilligers die met de glimlach den boel begon op te ruimen. Toppers!

Kortom: Retie Trail wordt een blijver. Voortaan elke vierde zondag van oktober in jouw agenda. Noteer alvast zondag 25 oktober 2020. Houdt zeker de aparte website van Retie Trail ook in de gaten. ARAC bedankt de organisatie, helpers en natuurlijk alle enthousiaste deelnemers. Zeker tot volgend jaar!

In de bijlage vind je nog leuke foto's en een het wedstrijdverslag geschreven door Roger Embrechts van de prestaties van ARAC-atleten tijdens Retie Trail.

Bijlages

Meer afbeeldingen

Veel stralende gezichten op de tweede editie van Retie Trail : afbeelding 1
Veel stralende gezichten op de tweede editie van Retie Trail : afbeelding 2
Veel stralende gezichten op de tweede editie van Retie Trail : afbeelding 3
Veel stralende gezichten op de tweede editie van Retie Trail : afbeelding 4
Veel stralende gezichten op de tweede editie van Retie Trail : afbeelding 5